P.M.B. – Restantiera la intretinere

Urmare a Conferintelor de Presa ale Primarului General al P.M.B. din datele de 25 si 26 Iunie a.c., avand drept scop problema restantelor P.M.B. la plata cotelor de intretinere catre unul dintre creditori (Asociatia de Proprietari Bloc G7 Bis), precizam urmatoarele:

1. Asociatia de Proprietari creditoare reprezentata prin avocat si de catre F.A.P.R. nu a initiat actiune impotriva Primarului General ci impotriva Proprietarului adica Primaria Municipiului Bucuresti, conform prevederilor legale existente (Legea nr. 114/1996, anexa nr. 2, art. 29 si 31). Afirmatiile domnului Primar General la Conferinta de Presa din data de 25 Iunie a.c. cu privire la actiuni politice impotriva sa sunt total nefondate. Actiunile noastre au fost si sunt pur juridice si administrative fara a avea vreo legatura cu politicul. In plus precizam ca reprezentantii P.M.B. au atributii conform legilor in vigoare (Legea nr. 215/2001) si ca pentru nerespectarea acestora si a prevederilor legale existente trebuie sa raspunda atat in fata cetatenilor care i-au ales cat si in fata legii. Actiunea noastra a fost pe fondul problemelor majore care exista in domeniu datorita neaplicarii si nerespectarii legii de catre cei cu atributii in domeniu.

2. Este dureros pentru cei pe care ii reprezentam (in principal cetatenii Bucurestiului care locuiesc la bloc) ca unii reprezentanti ai P.M.B. nu cunosc prevederile legale in problema care a facut obiectul actiunii in justitie. Pentru a le aduce la cunostinta cu ajutorul dvs. precizam aceste prevederi:

Legea nr. 114/1996, anexa nr. 2, art. 29: “Toti proprietarii de apartamente trebuie sa plateasca in avans cota ce le revine din bugetul pentru cheltuielile comune (n.n.: al asociatiei de proprietari)”.

Legea nr. 114/1996, anexa nr. 2, art. 31: “Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cheltuielilor comune, inclusiv cele neprevazute, timp de mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit. Actiunea este scutita de taxa de timbru. Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila, pentru acoperirea datoriilor”.

Legea nr. 114/1996, art. 24: “Rezilierea contractului de inchiriere inainte de termenul stabilit se face in urmatoarele conditii:

La cererea asociatiei de proprietari, atunci cand chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce-i revin din cheltuielile comune pe o perioada de 3 luni, daca au fost stabilite, prin contractul de inchiriere, in sarcina chiriasului”.

Acest ultim articol nu se refera la recuperarea datoriilor ci la evacuarea chiriasului fata de care nici asociatia de proprietari creditoare si nici F.A.P.R. nu au avut nici o intentie. Dimpotriva F.A.P.R. sustine ca, chiriasilor din locuintele sociale sa li se aloce din bugetele locale, conform legii, ajutoare sociale materiale sub forma de tichete sau cupoane pentru acoperirea cheltuielilor de intretinere ori prin alte forme adoptate prin hotarari ale consiliilor locale din bugetul local de venituri, altele decat taxe si impozite.

Din acest considerent nu actiunile societatii civile discrediteaza institutia P.M.B. ci unii functionari din cadrul acesteia care dau dovada de necunoasterea si neaplicarea prevederilor legale existente.

3. Subsemnatul prezentului comunicat nu este un “instrument” politic asa cum afirma omul politic Traian Basescu ci un om, cetatean al Romaniei, cu o singura calitate oficiala: reprezentant al Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania, institutie a societatii civile, apolitica. Consider ca domnul Traian Basescu face grave confuzii.

4. Conform adresei P.M.B. cu nr. 389/26.06.2002 catre Biroul individual Executor Judecatoresc Staiculescu Dumitru sub semnatura Primarului General acesta a revenit, conform si celor precizate in cadrul Conferintei de presa din data de 26 Iunie a.c., in ceea ce priveste bunul mobil supus sechestrului remitand fotoliul Primarului General (si nu orice alt scaun asa cum a precizat domnul Traian Basescu in conferinta de presa) precum si refuzul platii sumei de 19.822.054 lei asa cum s-a stabilit, de comun acord cu executorul judecatoresc, la data primei faze a executarii silite (25 Iunie a.c.).