Abuzuri ale institutiilor de stat

In ultima perioada (iulie, august, septembrie) Primariile locale si, in special Primariile de sector din Bucuresti fac abuzuri grosolane cu privire la atestarea administratorilor de imobile eliberand atestate fara sa fie indeplinite toate conditiile legale (H.G. nr. 400/2003 art. 67 alin. 3, lit. c) cu privire la componenta dosarului solicitantului. In plus fata de prevederile legale (H.G. nr. 400/2003 art. 69 si 70) Primariile in mod abuziv, adica fara sa aiba aceasta atributie printr-o prevedere legala, pe banii contribuabililor, organizeaza examene pentru administratorii de imobile ca si cum acestia ar fi actuali sau viitori angajati ai Primariei (!).

In plus INSTITUTUL NATIONAL DE ADMINISTRATIE (I.N.A.) apartinand de Guvernul Romaniei “mana in mana”, ca la noi, cu Primariile de sector (in special sectoarele 6, 4 si 2) prin intermediul unora dintre functionari, care ” orienteaza “oamenii, emite Certificate/Diplome false, ilegale pentru administratori de imobile (in prezent peste 300 de oameni au fost pacaliti, contracost). Mentionam ca I.N.A., conform legii, ca institutie de stat apartinand de administratia publica centrala are ca atributii pregatirea si specializarea personalului din si pentru ADMINISTRATIA PUBLICA CENTRALA SI LOCALA. Ce legatura au ADMINISTRATORII DE IMOBILE cu ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA nu am reusit sa aflam de la cei care isi depasesc cu mult atributiile legale facand si generand abuzuri de dragul … banilor. E aceeasi problema ca si in cazul C.E.C.-F.N.I.: “stati linistiti: daca scrie ‘Guvernul Romaniei’ totul e OK !”

Pentru respectarea legilor si de catre functionarii publicii, F.A.P.R., intrucat amiabil nu s-a putut rezolva nimic, transmite opiniei publice prin intermediul mass-media, urmatoarele:

1. RASPUNDEREA cu privire la proasta gestiune a banilor din cadrul asociatiilor, inclusiv gestionarea frauduloasa, acolo unde functia de administrator este ocupata de o persoana atestata ilegal de Primarie adica persoana in cauza are girul Primariei fata de care cetatenii/proprietarii de apartamente nu pot face nimic, apartine semnatarului atestatului emis ilegal.

2. Administratorii de imobile care solicita atestat din partea Primariei si care au dosarul complet, conform prevederilor legale, NU AU OBLIGATIA sa dea examen la Primarie decat cel mult sa fie invitati la un interviu. Respingerea cererii solicitantului motivata de nesustinerea unui examen reprezinta un ABUZ.
Speram ca prin intermediul mass-media sa se stopeze acest fenomen pagubos din toate punctele de vedere pentru proprietarii de apartamente din Romania.