Data: Joi 27 Mai ora 11
Locatia: sediul F.A.P.R. din Bd. Regina Elisabeta nr. 25, et. 1, cam. 9, sector 5
Tematica: Problemele create cetatenilor de R.A.D.E.T. Bucuresti in iarna 2003-2004. Rezultatele monitorizarii R.A.D.E.T. Bucuresti

Probleme create de R.A.D.E.T. Bucuresti in iarna 2003-2004:
1. Cand afara era frig, in casa era … frig !
2. Cand afara era cald, in casa era … foarte cald ! A trebuit sa sune un secretar de stat … Si ce daca a sunat, dupa doua zile s-a intamplat la fel …
3. Am fost mintiti, prin actiuni de imagine, ca facturile au fost mai mici decat in iarna 2002-2003 !
4. Penalizari la … ajutoarele pentru energia termica de la Primarie !
5. Greseli de facturare: azi s-a transmis o factura, maine alta … Au ametit administratorii !
6. In loc sa transmita contracte noi, chiar individuale, R.A.D.E.T. a transmis la asociatiile de proprietari aceleasi forme de contracte vechi de ani de zile !
7. Emiterea facturii cu 10 zile mai devreme in conditii improprii de facturare. Au rezultat greseli de facturare !
8. Politie la blocuri: instiga, acuza si cerceteaza asociatiile de proprietari ca au declarate pentru facturarea cantitatii de apa calda consumata (conform contractului !) un numar mediu de persoane mai mic in conditiile in care exista debransati si contorizati individual fara ca R.A.D.E.T. sa aiba aceste atributii ! Scopul: sa ameteasca, sa agite si sa inraiasca cetatenii intre ei … !?! Ce sa mai vorbim despre RESPECT fata de clientul sistemului centralizat de termoficare.
9. R.A.D.E.T. nu vrea sa mai masoare suprafata radianta a caloriferelor la cererea asociatiilor ! Era o sursa de venit pentru regie (25.000 lei/apartament), cateva miliarde de lei …!
10. Autorizeaza firme pentru repartitoare fara sa ceara la dosarul de autorizare conditia minima obligatorie ca numar de proprietari solicitanti (95 %) ! A rezultat haos si smecherii pe banii … cetatenilor !
11. Nici un pas catre Contractul individual ! Dimpotriva i s-a schimb sensul dupa cum a dorit R.A.D.E.T. !
12. Refuzul la cererea de debransare pe motive abuzive fara nici o legatura cu realitatea. R.A.D.E.T. se contrazice singura adica dupa logica R.A.D.E.T. pana acum functionarii regiei au facut debransari … ilegale (vreo 36.000 de apartamente) !
13. In zona Berceni despre care se spune ca este “super modernizata” (s-au investit 50 milioane USD din banii publici, mai mult decat era necesar !) se furnizeaza energia termica la … acelasi pret ca si in celelalte zone nemodernizate (cu mari pierderi). Asta inseamna subventie mai … mare decat suma reala ceruta Primariei din banii publici (interesant pentru Curtea de Conturi !). In plus nu se cunoaste care este nivelul pierderilor … dupa modernizare !
14. Prin montarea contoarelor de bloc se desfiinteaza conductele de recirculare pentru apa calda ! Dimensionarea contoarelor de bloc nu se face dupa nivelul consumului real pe imobil adica sunt supradimensionate ! Crima tehnologica cu efecte in cresterea facturii pentru cetatean!

Concluzie: Functionarii R.A.D.E.T. nu cunosc dupa 14 ani ce contine contractul de furnizare tot de … ei impus ! Actiunile de mai sus ale R.A.D.E.T. sunt in contradictie totala cu prevederile contractului … “made in R.A.D.E.T.”. Si noi cetateni naivi si creduli vrem contract individual, vrem factura mica la intretinere adica “progres”. Poate nu suntem noi normali si trebuie sa devenim normali in anormalitatea R.A.D.E.T. Bucuresti!!!

Intrebarile cetatenilor care au suportat aceste probleme din toate punctele de vedere catre autoritati sau chiar catre actualii candidati:

La ce ne putem astepta in viitor? La bine sau la mai rau?
Trebuie sa ni se spuna cinstit raspunsul la aceste intrebari pentru a sti ce avem de facut!