Referitor la Taxa de gunoi menajer: Primaria Municipiului Bucuresti impotriva cetatenilor

Astazi 14.07.2005 Primaria Municipiului Bucuresti si Consiliul General al Municipiului Bucuresti vor majora tarifele pentru evacuarea gunoiului menajer de la populatie cu 100%. In prezent, in cadrul serviciilor publice de gospodarie comunala catre populatie, singura forma prin care se mai poate pacali cetateanul pentru ca practic nu are cum sa se protejeze, este GUNOIUL MENAJER deoarece acesta nu poate fi contorizat!

Municipalitatea in loc sa gaseasca solutii, de altfel simple, pentru ca gunoiul menajer sa fie facturat populatiei dupa cantitatea ridicata si nu dupa numarul de persoane (fie ca acestea produc sau nu produc gunoi menajer), a decis, la “solicitarea societatilor de salubrizare” pe motiv de “reasezare a preturilor in raport cu cresterea inflatiei” cresterea tarifului de la aprox. 30.000 lei vechi/persoana/luna la aprox. 60.000 lei vechi/persoana/luna, adica dublu. Motivatiile sunt total false si au un profund caracter de dispret la adresa populatiei.

Pana in prezent tarifele practicate au fost de cel putin 6 ori mai mari decat costul corect si normal. De azi alesii bucurestenilor vor decide o majorare colosala, de 100 %, care va face ca acest serviciu public sa coste populatia de cel putin 10 ori mai mult decat pretul corect intr-o economie de piata!

RUSINE stimati alesi care sunteti total impotriva cetatenilor cel putin dintr-un singur si simplu argument: nici macar nu i-ati intrebat daca sunt de acord sau daca sunt multumiti de prestatiile celor care … cer bani dar care nu prea dau pe masura. in plus acestia se plang, si functionarii publici se fac ca ii cred, ca nu le ajung banii pentru activitatea de gunoi menajer dar in acelasi timp si-au existins afacerile si in alte domenii!

Probabil, fiind printre putinele surse de bani de la populatie care au mai ramas de exploatat in mod facil, s-a considerat ca aceste venituri (de ordinul sutelor de miliarde de lei vechi) sunt foarte binevenite si necesare pentru firmele respective care au stranse legaturi cu mediul politic. Daca logica ar fi fost alta atunci nu se justifica majorarea.

Apelam in al 12-lea ceas, prin acest comunicat de presa, la institutiile mass-media, pentru a stopa o noua bataie de joc la adresa populatiei care nu are nici o vina ca populeaza Bucurestiul si ca si-a ales niste persoane care sa le gestioneze, cel putin corect, veniturile din ce in ce mai mici in raport cu cheltuielile, mai ales cele impuse prin taxe, impozite si tarife.